Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie makówki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem, dodaj zmielony mak, gotuj go 10 minut, mieszając. Dodaj orzechy, rodzynki, migdały i miód.
Chałkę pokrój w plastry. Do miski wlej małą chochelkę ciepłej masy, ułóż na niej plastry chałki, przykryj masą makową. Czynność powtórz kilka razy, ostatnią warstwą musi być masa makowa. Całość ozdób dowolnymi bakaliami. Deser schładzaj przez 24 godzin.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień