Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce ok. 30 minut.Z białek ubić pianę dodać cukier puder i sok z cytryny .Wyjąć ciasto z lodówki brać malutki kawałeczek do ręki utoczyć kulkę po czym spłasczyć ją w dłoniach i układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Piec 5 minut w 200 stopniach,wyjąć i na każde ciasteczko położyć łyżkę piany i ponownie wstawić do piekarnika skręcając temp. na 120 stopni i suszyć je ok 25 minut po czym wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasteczka aby ostygły.życzę smacznego