Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe trójkąty ze śliwkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Biały ser zmiel, przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub przetrzyj przez sito. Dodaj zimne masło lub margarynę i przesianą mąkę. Z tak przygotowanych składników energicznie zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń folią i odstaw na minimum 30 minut do lodówki, aby się dobrze schłodziło.
Śliwki opłucz, natnij (nie przecinaj) i wydryluj. W miejsca po pestkach powkładaj kostki cukru. Schłodzone ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty o boku 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż śliwkę. Zlepiaj trójkątne pierożki.
Blachę wyłóż pergaminem, rozłóż pierożki. Piecz 20-30 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem i ozdób ziołami.
Czas ok. 50 min; porcja – 220 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety