Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ze snikersami pyszny i taki inny serniczek!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto: Najpierw z kakao, proszku do pieczenia, wody, margaryny, żółtek, cukru pudru musimy zagnieść ciasto, które dajemy do woreczka i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie zimne ciasto musimy wyłożyć na foremkę, następnie nakłuwamy je widelcem i zapiekamy 12 minut w 170 stopniach. Foremka 25/36.
Ser: Przygotowujemy ser do sernika: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, mąkę pszenną i ziemniaczaną, pianę ubitą z białek i pokrojone w cienkie kawałki snikersy. Ser musimy wyłożyć na podpieczone ciasto i całość musimy piec do godzimy w 180 stopniach w foremce 25/36.