Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik tradycyjny ale z wkładką z wafelków
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Składniki
Rozcieramy masło z cukrem pudrem mikserem albo w makutrze .Dodajemy 6 żółtek i ucieramy . Po łyżce dajemy zmielony twaróg , 2 budynie waniliowe , parę kropli zapachu cytrynowego i pomarańczowego ,rodzynki / wcześniej namoczone i obsypane w mące / , na końcu dodajemy delikatnie , dobrze ubitą pianę z białek.
Blaszka średnia / 23X26/ wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy połowę masy serowej , kładziemy wafelki np. wzdłuż , zalewamy drugą częścią masy. Pieczemy około 1 godz. w temp.170 *-180* C. Zostawiamy w kuchence do ostudzenia . Robimy lukier z cukru i wody , polewamy po wystudzonym cieście .Smacznego !