Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z truskawkami"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9183
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9183
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Galaretkę rozpuść, schłodź. Białka oddziel od żółtek. Zmiksuj twaróg, masło i część cukru. Resztę cukru dodaj do żółtek, utrzyj do białości, dodaj do masy serowej. Wymieszaj kaszę mannę, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dodaj do masy, zmiksuj.
Białka ubij ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Truskawki umyj, przekrój na połówki, ułóż na wierzchu wystudzonego sernika. Polej je tężejącą galaretką, posyp przesianym cukrem pudrem, udekoruj bezami. Schłodź.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień