Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja sernika z dodatkiem czekolady...Pycha!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Czekoladowe herbatniki zmiksować w blenderze. Masło stopić i połączyć z ciastkami. Wyłożyć dno tortownicy i schować do lodówki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrami. Następnie połączyć ze śmietaną, ostudzoną czekoladą i żelatyną. Całość szybko, ale dokładnie połączyć. Na końcu dodać startą na dużych oczkach czekoladę i wymieszać.
Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód. Czekoladę gorzką roztopić z masłem w kąpieli wodnej i przyozdobić ciasto. Chłodzić w lodówce 5-6 godz. Smacznego!