Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, do sera dodać żółtka, cukier zwykły i waniliowy, obydwie mąki, budyń, proszek do pieczenia wszystko razem zmiksować
Ubić kremówkę oraz białka.
Do masy dodać kremówkę i białka delikatnie wymieszać.
Do masy dodać rodzynki i wymieszać wszystko razem, wylać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piec 1.5 godziny w 180 stopniach.
Wszystkie składniki sosu pogrzać i wlać rozrobioną mąkę z małą ilością wody.