Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Z mąki,margaryny,2żółtek,1/2szklanki cukru kryształu, 1cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Najlepiej w misce a potem wyłożyć spód i boki blaszki gotowym ciastem (boki mają być jak naj cieniej wyłożone).
Ser biały mielimy iwkładamy do miski dodając mleko,olej ,1szkl cukru,2 żółtka i 2całe jajka,budynie,cukier waniliowy.Wszystkie składniki miksujemy razem a powstałą masę (będzie pół płynna)wylewamy na blaszkę wyłozoną ciastem.Na końcu dodajemy pokrojone brzoskwinie. pieczemy w temperaturze ok.160C 50minut
Z pozostałych 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Po upieczienu ciasta wykładamy ją i pieczemy jeszcze 20minut.