Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11164
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11164
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Masło pokroić, dodac mąke pszennąi szczyptę soli. Posikać nożem aż powstaną grudki.Wbić 1 jajko i zagnieść ciasto . Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut .
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek , wylepić spąd i brzegi tortownicy wyłożonej pergaminem, piec 10 min. w temp. 180st.
Twaróg utrzeć z cukrem , dodać mąkę ziemniaczaną, śmietanę, 2 jaka oraz mleko i rodzynki , starannie wymieszać.Masą serową wylac na podpieczone ciasto i piec ok. 25min. w temp. 180 st.