Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z porzeczką na kruszonce"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 887
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 887
Składniki
kruszonki rozgniatam w palcach (nie zagniatam ciasta, masa powinna się sypać!). Połowę kruszonki rozsypuję na dnie tortownicy wyłożonej pergaminem.
Twaróg ucieram z masłem, cukrami i jajkami na puszystą masę. Wsypuję budyń i wlewam mleko. Dodaję olejek, miksuję ok. 3 min. na najwyższych obrotach. Wylewam na blachę.
Rozsypuję na serniku umyte, osuszone porzeczki. Przykrywam resztą kruszonki. Piekę w temp. 180°C ok. 55 min (grzanie góra-dół). Sernik studzę przy uchylonych drzwiczkach.
75 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie