Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru jajka i śmietany wyrobić ciasto i wylepić nim spód i brzegi tortownicy o średnicy 25-26cm.
MASA SEROWA: Białka oddzielić od żółtek.Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodawać ser, dalej miksując. Dodać margarynę i budyń w proszku. Zmiksować składniki dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Na spód ciasta wyłożyć połowę masy serowej następnie warstwę pierniczków i resztę masy. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. Gotowy zimny sernik można polewą lub posypać cukrem pudrem.