Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z owocową różą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Herbatniki rozdrobnij blenderem. Dodaj do nich przestudzone masło, wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do miski włóż twaróg, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy, utrzyj mikserem. Następnie wsyp mąkę oraz proszek budyniowy. Wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Na końcu dodaj śmietanę, krótko zmiksuj. Masę serową wyłóż na ciasteczkowy spód. Piecz 10 minut w temperaturze 220°C. Następnie zmniejsz temperaturę do 140°C i piecz jeszcze 60 minut.
Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Mango obierz, pokrój w cienkie plastry. Ułóż je na wystudzonym serniku tak, by plasterki na siebie nachodziły i tworzyły płatki kwiatka. Z wierzchu posmaruj tężejącą galaretką i posyp posiekanymi pistacjami. Włóż do lodówki na kilka godzin.
90 minut. Porcja: 440 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie