Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z owocami leśnymi"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Owoce rozmroź. Galaretki rozpuść, wystudź, schłodź. Mleko zagotuj, zdejmij z ognia, wsyp żelatynę. Wymieszaj, schłodź. Twaróg zmiel, wymieszaj z cukrami. Śmietanę ubij, dodawaj do masy, mieszając. Wystudzoną żelatynę wlej do masy.
Masę przełóż do tortownicy, na wierzchu ułóż owoce, wylej tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki na 2 godziny, podawaj z owocami.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień