Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z owocami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 182
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 182
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojoną na małe kawałki margarynę, żółtka oraz wodę. Szyb- ko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na około 40 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki tortownicy. Piecz około 20 min w temperaturze 180°C.
Agrest starannie umyj i osusz. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy a następnie dodaj przestudzony roztopiony tłuszcz oraz mąkę ziemniaczaną. Masę przelej na podpieczony spód. Na wierzchu rozłóż agrest i posyp słupkami migdałowymi. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Gdy wy- stygnie, przełóż na paterę i oprósz cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 360 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie