Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest bardzo dobry , żeby sie przekonac trzeba go upiec - polecam
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
Sernik: Ser mielimy 2 razy . Margarynę utrzec z cukrem i żółtkami , dodac ser , mąkę wczesniej połączoną z proszkiem , następnie ubitą pianę z białek delikatkie połaczyc skł, gotową masę wyłożyc do blaszki o wymiarach 28 x 25 i piec w temp. 180 stopni ok 40 minut(do sera można dodac rodzynki lub skórkę pomarańczową)
Skł. na ciasto: Najpierw roztopic margarynę i ostudzic . Ubic białka , dodac cukier , pózniej żółtka , mąkę z proszkiem , zmielone orzechy i na końcu wlac margarynę . Ciasto upiec w 180 stopni przez ok 30 min (blaszka taka jak do sera)
Masa: Masło utrzec z cukrem , dodac serek homogenizowany i połączyc
Całośc : Ciasto orzechowe przekroic na połowę , jedną częśc ciasta posmarowac masą , położyc sernik , da resztę masy , przykryc drugim plackiem orzechowym . Ja użyłam do dekoracji lukier i skórkę pomarańczową