Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z nutellą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Pokruszone herbatniki rozdrobnij w malakserze. Dodaj masło, wymieszaj. Dno oraz boki formy wyłóż masą ciasteczkową. Wstaw do lodówki.
Do miski włóż twaróg, dodaj nutellę, zmiksuj na gładką masę. Dodaj pozostałe , krótko zmiksuj do połączenia składników. Masę serową przelej na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Formę z masą wstaw do większej formy lub żaroodpornego naczynia i wlej wrzącą wodę (powinna sięgać do połowy formy z masą).
Jeśli przygotowujesz sernik w tortownicy spód i boki owiń dwukrotnie folią aluminiową. Piecz 60 min w temp. 150°C. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Do rondelka wlej śmietankę kremówkę, podgrzej. Dodaj do niej połamaną na kawałki białą czekoladę. Mieszaj trzepaczką, aż się rozpuści. Ciemną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch schłodzonego sernika posmaruj ciepłą polewą czekoladową.
Na nią wylej ciemną czekoladę, patyczkiem do szaszłyków zrób esy floresy tworząc wzorek. Sernik wstaw na kilka godzin do lodówki.
90 minut. Porcja: 510 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie