Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł z wykorzystaniem mleka kokosowego pojawił mi się w momencie, gdy miałam kilka puszek właśnie tego produktu u mnie w szafce. Ciasto okazało się pyszne, puszyste i bardzo delikatne. Mleko kokosowe nadało niezwykłego smaku. Aby wzmocnić smak kokosa do ciasta dodałam wiórki kokosowe. W ten sposób powstał niezwykły sernik, który sprawdzi się jako słodki dodatek do popołudniowej herbaty.
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44448
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44448
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 49
Składniki
Ciasto: Mąkę, masło, cukier puder i żółtka łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy przez dwie godziny. Następnie wałkujemy na wielkość kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy ser. Miksujemy. Dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe, budynie i obie mąki. Miksujemy. Masę serową wylewamy na spód. Ciasto pieczemy około 100 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dekoracja: Czekoladę łamiemy na kawałki. Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Do podgrzanej śmietany dodajemy czekoladę. Mieszamy. Polewamy ciasto. Dowolnie dekorujemy. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.
Zapraszam do mojego bloga !