Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest łatwy i szybki w wykonaniu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 24 cm. Dno należy wyłożyć papierem do pieczenia. Masło topimy w rondelku. Herbatniki kruszymy. Masło z pokruszonymi ciastkami łączymy. Wykładamy dno blachy i odkładamy w chłodne miejsce. Śmietankę należy ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder. Miksować na średnich obrotach. Na końcu wlać mleko kokosowe. Wymieszać mikserem. Do kubka wsypać żelatynę i zalać 100 ml. zimnej wody. Odstawić na 15 minut, aby napęczniała. Ja to zrobiłam, przed przystąpieniem zrobienia masy. Po 15-tu minutach garnuszek umieścić na kuchence i lekko podgrzewać. Nie można dopuścić do zagotowania. Wystudzoną żelatynę wlewamy małymi porcjami do białej masy. Całość wylewamy na spód z herbatników. Odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny. Dekorujemy płatkami kokosowymi.