Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno osłodzony miodem z bananami i śliwkami oraz galaretką. Spód ciasta zrobiony jest ze słomki ptysiowej.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Tortownicę (25 cm) wykładamy słomką. Do sera twarogowego dodajemy miód i pokrojone w kosteczkę banany. Wciskamy sok z cytryny. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Łączymy z serem.
Wlewamy na słomkę ptysiowa. Następnie układamy pokrojone w plasterki śliwki. Galaretki gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Gdy galaretkę zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy minimum 3-4 godziny. Smacznego ;)