Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Składniki
Gruszki obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. W garnku zagotuj 100 ml wody z 3 łyżkami cukru. Włóż cząstki gruszek. Gotuj je 4 –5 minut. Zdejmij z ognia. Dolej wódkę, odstaw do wystudzenia.
Masło utrzyj z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i kolejno wbijanymi jajkami. Dodaj twaróg i proszek budyniowy. Masę dobrze wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem.
Na spodzie formy rozsmaruj masę serową. Rozłóż na niej cząstki gruszek. Owoce lekko wciśnij w masę. Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 80 minut.
Na ok. 20 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch sernika zbytnio się nie przyrumienił.Źródło: Naj