Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
zagnieć ciasto.
Zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka.
Dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z mandarynek.
ucierając, dodawaj po łyżce sera białego
Połącz z mąką i kaszą, a na końcu z ubitymi białkami.
Dno kwadratowej foremki wylep ciastem
Boki nasmaruj masłem i wylep paskami papieru do pieczenia.
Do przygotowanej foremki wlej 3/4 masy serowej.
Ułóż na niej osączone mandarynki z puszki, przykryj resztą masy.
Piecz około 2 godziny w 160°C.