Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z makiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
ciasta zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki. Wylep ciastem blachę. Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.
Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy. Utrzyj go z cukrem i żółtkami. Dodaj aromat i bułkę oraz pianę z białka. Nałóż na ciasto.
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodawaj po łyżce sera. Delikatnie dodaj pianę z białek. Masę serową wyłóż na makową. Piecz godzinę w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie