Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na weekend sernik bez pieczenia.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Jeśli zdecydujecie się użyć twarogu chudego tak jak ja to najpierw musimy go zmielić.
Formę 22 cm wykładamy papierem i na spód układamy herbatniki.
Galaretkę przyrządzamy wedle przepisu z opak. i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy na sztywno (możecie dodać trochę słodzika lub cukru jeśli chcecie słodszą wersje)
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody.
Czekoladę pokruszcie (polecam użyć tłuczka do mięsa????) na kawałeczki mniejsze lub większe wedle uznania
Do zmielonego sera dodajemy ubitą śmietankę, żelatynę i wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Powstałą masę wylewamy na spód i wyrównujemy.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na wierzch naszego sernika. Wszystko zalewamy galaretką i do lodówki najlepiej na noc .