Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez nabiału, wegański, słodki- pysznie owocowy!! Co tu dużo pisać... kasza jaglana- królowa kasz, owoce- witaminy, bakalie- zdrowa słodycz! Sernik jest bardzo lekki, a jego składniki to samo zdrowie... takie desery uwielbiam! :)
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi do wchłonięcia całego płynu i całkowitej miękkości (można lekko rozgotować).
Morele suszone i rodzynki sparzyć wrzątkiem i namoczyć przez godzinę, a następnie zblendować.
Ugotowaną i ostudzoną kasze zblendować z masą z suszonych owoców (niezbyt dokładnie).
Blaszkę (u mnie małą tortownicę) wyłożyć folią spożywczą, przełożyć masę z kaszy jaglanej i schłodzić w lodówce przez 3- 4 godziny.
Dwie brzoskwinie zblendować na mus, a jedną pokroić na kawałki.
Płatki migdałów uprażyć lekko na teflonowej patelni.
Na schłodzone ciasto wyłożyć mus brzoskwiniowy i ozdobić owocami oraz cały bok ciasta wyłożyć płatkami migdałowymi.
Przed podaniem sernika włożyłam go jeszcze na 20 minut do zamrażalnika- było fajnie schłodzone ;)