Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kakowym spodzie z jeżynami. Sądzę że inne owoce również dadzą radę.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 269
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 269
Składniki
Składniki na ciasto ugniatałem do powstania zwartej masy. Część ciasta wyłożyłem na dno foremki (z papierem do pieczenia), a kawałek zostawiłem na wierzch.
Spód ciasta podpiekłem w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Składniki na masę serową wymieszałem (tylko do połączenia składników) iprzełożyłem ją na podpieczony, ostudzony spód. Na wierzchu posypałem jeżynami (miałem mrożone).
Ciasto piekłem około godziny w 175 stopniach, studziłem przy otwartych drzwiczkach.
Użyłem foremki 24x24 cm, ale idealna będzie również tortownica.