Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z gruszkami na kakaowym spodzie"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20525
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10061
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 135
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20525
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10061
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 135
Składniki
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy na ćwiartki i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Masło ucieramy z 6 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Wbijamy 4 jajka, dodajemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, kakao i mleko, wyrabiamy. Ciastem wykładamy blachę.
Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy do twarogu, ucieramy. Dodajemy resztę cukru, śmietanę, budyń i wyrabiamy na gładką masę. Wsypujemy rodzynki, dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy na ciasto i wciskamy w nią połowę gruszek. Pieczemy 50 minut w 200oC.
Konfiturę podgrzewamy i smarujemy wierzch upieczonego ciasta, a następnie dekorujemy pozostałymi ćwiartkami gruszek.
Czas przygotowania 95 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 330 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia