Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z czekoladą to rozkosz dla podniebienia, a z dwoma to już w ogóle istna magia ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 734
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 734
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Herbatniki zmiksować w blenderze. Masło roztopić z gorzką czekoladą i dodać do zmielonych ciasteczek, wymieszać i dno okrągłej formę wyłożyć przygotowanym spodem, mocno go dociskając. Schować do lodówki. Żelatynę zalać wrzątkiem i rozpuścić, obie czekolady (osobno) rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z jogurtem i cukrami. Dodać ubitą na sztywno kremówkę i całość delikatnie wymieszać. Żelatynę zahartować łyżką masy serowej i przelać do całości szybko miksując. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy białą, a do drugiej ciemną czekoladę. Miksujemy.
Na schłodzony spód przekładamy na przemian białą i ciemniejszą masę serową. Całość delikatnie mieszamy patyczkiem do szaszłyków. Ciasto chowamy na noc do lodówki.
W przekroju powinno być widać marmurkowy efekt. Smacznego!