Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu, prawie bez pieczenia i bardzo smaczny. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku, miksować na puszystą masę, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i piec ok 25 minut. Wystudzić. Blacha 25x40.
Żelatynę rozpuścić w 50ml ciepłej wody.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.Śmietanę ubić i dodać do masy serowej, wymieszać, wlać żelatynę i wszystko dokładnie zmiksować.
Na biszkopcie rozsmarować dżem, wyłożyć na niego połowę masy serowej, poukładać delicje i na delicje wyłożyć drugą część masy serowej. Polać polewą i wstawić w chłodne miejsce na ok. godzinę. SMACZNEGO!