Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja wzbogacona słodkością daktyli i żurawinową kwaskowatością:
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Żółtka, masło, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę, dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia a następnie stopniowo twaróg do osiągnięcia jednolitej masy. Teraz wsypujemy daktyle i żurawinę.
Białka ubijamy na sztywną pianę koniecznie z dodatkiem szczypty soli, która podkreśla smak suszonych owoców! Pianę delikatnie łączymy łyżką z serową masą i wykładamy do dużej tortownicy lub prostokątnej formy.
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Pieczemy 60 minut na najniższym poziomie bez termoobiegu. Smacznego!