Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z jagodami, na cieście czekoladowym i kruszonką.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Składniki
Na parze rozpuścić masło z czekoladami i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z cukrem potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i cukrem waniliowym i wkręcić w ciasto. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożonej papierem do pieczenia .30x40.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem.Przesiewać budynie i zmiksować.Wyłożyć na surowe ciasto.
Jagody umyć, odsączyć i wymieszać z cukrem i tartą bułką. Rozsypać po serze.
kruszonka- Na posypkę, zmiksować masło z cukrem,przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować na gruby żwirek. Albo palcami rozdrobnić. Kruszonkę rozsypać po jagodach.
Piec w 175* 60-70 min. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.