Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z ciastem czekoladowym brownies. Dodatkowo z groszkami czekoladowymi, wyszedł pyszny.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka,resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i delikatnie mieszać łopatką. Ale nie długo i wylać 2/3 do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa- Zmiksować jajka z cukrem, potem dodawanym porcjami serem. Przesiać tam budynie, dodać groszki i delikatnie wymieszać. Przelać do blaszki. Resztę pozostawionego ciasta rozrzedzić mlekiem i porozkładać na serze. Dodatkowo przemieszać patyczkiem do szaszłyków.
Piec ok. 50-60 min. w 175 *C. Po ostygnięciu polać roztopioną polewą w esy-floresy.