Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i smaczny sernik nie tylko od święta.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Składniki
Blacha 21 X 32 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Spód. Herbatnikami wypełnić spód blaszki. Masa budyniowa. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i wymieszać z budyniem i chwilę gotować. Lekko ciepły budyń wylać na ciastka. i posypać orzechami.
Sernik. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Kiedy masa będzie gładka i puszysta dodawać partiami ser, proszek budyniowy i aromat. Na końcu delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Ciasto wylać na budyń czekoladowy. Piec ok. 70 minut w 160 C.
Sernik studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.