Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zarobić ciasto kruche, rozwałkować,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem brytfannę. Lekko podpiec w piekarniku o temperaturze 180 st. Masa serowa: Ser biały zmielić. Oddzielić białka od żółtek. Masło roztopić w garnuszku. Do sera dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, rodzynki, mąkę ziemniaczaną i roztopione masło. Całość wyrobić na jednolitą, gładką masę. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Gotową masę serową wylać na podpieczony kruchy blat. Na masie serowej ułożyć pokrojone brzoskwinie z syropu. Piec ciasto przez godzinę w temperaturze 200 st. W tym czasie przygotować masę kokosową. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka, usztywnić je cukrem. Następnie wymieszać pianę z wiórkami kokosowymi, żółtkami i śmietaną. Po godzinie pieczenia sernika wyjąć go na chwilę, na wierzchu rozsmarować masę kokosową. Ponownie włożyć ciasto do piekarnika i dopiekać przez około 20 minut w temperaturze 170 st.
Smacznego.