Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z brzoskwiniami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Brzoskwinie umyj, skórkę ponacinaj, włóż do wrzątku. Po chwili wyjmij owoce, obierz je, przekrój i wyjmij pestki. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, szczyptę soli, masło i 1 jajko. Zagnieć ciasto na kruszonkę.
Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsyp połowę kruszonki. Resztę ciasta schłodź. Spód z kruszonki dociśnij dłonią do dna tortownicy. Twaróg utrzyj z resztą cukru i proszkiem budyniowym. Dodaj pozostałe 4 jajka oraz skórkę cytrynową.
Wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód. Na masie serowej rozłóż brzoskwinie. Posyp je pozostałą kruszonką. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 50-60 minut. Przed podaniem ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
12 porcji 25 min ok. 60 minŹródło: Naj