Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z bezą i morelami"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtka. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Ciastem wylep dno tortownicy, włóż do lodówki. Z moreli usuń skórki oraz pestki. Pokrój w kostkę.
Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, cukier wanilinowy, jajka, żółtko, mleko oraz proszek budyniowy. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj pokrojone morele, wymieszaj.
Na schłodzony spód wylej masę serową. Piecz 35 min w temperaturze 180°C. W międzyczasie do miski włóż białka. Ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę wyłóż na masę serową. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-15 min.
70 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie