Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z bezą i brzoskwiniami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 18
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 18
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, podzielić je na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i lekko podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać jajka. Następnie dokładać na przemian ser i budyń. Masę wyłożyć na ciasto. Na nią wyłożyć pokrojone w kostkę, odcedzone brzoskwinie. Piec około 90 min w temp. 180°C.
Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier i na koniec kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie, na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Piec jeszcze ok. 30 min w temp. 160°C.
Do masy serowej możesz dodać skórkę startą z wyparzonej pomarańczy albo aromat, np. pomarańczowy, waniliowy, rumowy.
ok. 140 minutŹródło: Twoje Imperium