Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z bezą i brzoskwinią"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10385
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 255
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10385
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 255
Składniki
Przygotować na kruche ciasto: masło włożyć na kilka minut do zamrażalnika, wyjąć, posiekać z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i pudrem, szybko zagnieść ciasto z dodatkiem żółtek, podzielić na dwie części, każdą owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na pół godziny. Jedną część zetrzeć na tarce nad szeroką blachą, wyłożoną papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać w całości jajka, porcjami mąkę i ser. Masę serową rozłożyć na cieście. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić, rozłożyć na masie serowej.
Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru, rozłożyć na brzoskwiniach. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce, rozsypać na wierzchu. Piec ok. 1 godzinę w temp. 180oC.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium