Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na kruchym cieście. Idealny do kawy.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22694
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22694
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wyłożyć nim blachę. Uwaga: ciasto wyrabiamy ręcznie, a margarynę podajemy rozdrobnioną na mniejsze kawałki. Pamiętajmy żeby blachę wyłożyć papierem do pieczenia, jeżeli takiego nie mamy blachę należy wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.
Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, pozostałe produkty dodajemy w następującej kolejności: zmielony ser, budyń w proszku, olej i mleko. Całość miksujemy do gładkości. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto i pieczemy 1h w 180°C.
Beza: Ubić pianę z pozostałych 3 białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru. Tak przygotowaną bezę nakładamy łyżką na sernik 15 min przed końcem pieczenia. Całość zapiec. Uwaga: piana na bezę powinna być sztywna, nakładając ją na sernik robimy łyżką "dziubki" uważając przy tym by nie zrobić dziur w cieście.