Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna klasyka. smak dzieciństwa z dodatkiem malin
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Twaróg zmielić 3 razy. Masło utrzeć z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas miksując. Dodawać po łyżce twaróg, ciągle ucierając. Wsypać kaszkę i wlać kilka kropli aromatu, wymieszać do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę 30 x 22cm wysmarowac tłuszczem i obsypać kaszą manną. Przelać masę, na wierzch delikatnie powciskac maliny. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni. Schłodzić w lodówce kilka godz. Smacznego :-)