Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, masłem i jajkiem utartym z cukrem na puszystą masę. Wyrób gładkie ciasto. Odłóż 1/3 porcji.
Resztę ciasta rozwałkuj na placek (ok. 1,5 cm). Wyłóż nim spód i boki natłuszczonej i wysypanej bułką formy.
Ser utrzyj z cukrem, żółtkami, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Połącz z pianą z białek i rodzynkami. Masę wlej do formy.
Z reszty ciasta uformuj wałki i ułóż na wierzchu sernika. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę. Polej ciasto np. lukrem.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax