Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie. Sernik o smaku waniliowym. Sernik z kokosową kruszonką, którą bardzo lubimy. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Wylepić blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia.
Surowy spód, posmarować dżemem.
masa-Jajka zmiksować z cukrem a potem przesianym budyniem. Następnie dodać ser, jogurt i zmiksować, ale nie za długo, żeby nie napowietrzyć. Masę przełożyć do blaszki i rozsmarować.
kruszonka- Zmiksować masło z cukrem, potem z mąką a na koniec z kokosem. Rozsypać do blaszki.
Piec ok.70 min, lecz przykryć papierem, jak kruszonka za mocno by brązowiała. Po przestygnięciu sernik, oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.