Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na czekoladowym cieście z masą budyniową z czereśniami. Sernik na zimno,posypany płatkami czekoladowymi. Wyszedł delikatny, winny i pyszny.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12690
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12690
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
ciasto-Masło wraz z posiekaną czekoladą, rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego, od czasu do czasu przemieszać.Czekolady przełożyć do większej miski, dodać żółtka, połowę cukru pudru i zmiksować. Przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i dodać porcjami do ciasta. Można wkręcić mikserem na niskich obrotach. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175* ok.25-30 min.Odwrócić, zdjąć papier, ostudzić i włożyć z powrotem do blaszki.
masa-3 szklanki wody, wlać do garnka, dodać wypestkowane czereśnie, cukier i chwilę pogotować. Budynie rozmieszać z 1 szklanką wody i ugotować z czereśniami.Odstawić i wymieszać z galaretką.Troszkę ostudzić i wylać na ciasto, które schłodzić do zastygnięcia.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem potem serem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i zmiksować ale krótko.Wmieszać startą czekoladę i wylać na zastygłą masę budyniową.
Zaraz posypać płatkami czekoladowymi.