Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czarno-biały z brzoskwiniami czy morelami.Przepis poleciła mi znajoma z NK. Przepis trochę zmieniłam. Sernik jest bardzo pyszny.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20270
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20270
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Składniki
ciasto-Zmiksować masło lub margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać do tego suche i rozdrobnić na kruszonkę. Odłożyć 1/3 na posypkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem i serem.Przesiać tam budynie i zmiksować.Na koniec dodać rozpuszczone masło.Wmieszać pokrojone brzoskwinie albo morele. Wylać na ciasto w blaszce i rozprowadzić równomiernie.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175* i piec ok.60-70 min.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem,najlepiej przez sitko.