Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik w czekoladzie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 189
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 189
Składniki
Miękkie masło ucieram z cukrem na gładką masę. Dodaję po jednym żółtku na przemian z łyżką sera, ucieram. Wsypuję budyń, ziemniaczaną mąkę, proszek do pieczenia, dalej ucieram. Dodaję rodzynki i skórki kandyzowane (obtaczam je w mące), mieszam.
Białka ubijam na sztywną pianę, łączę ją z serową masą, przekładam do tortownicy (natłuszczonej, z bułką tartą). Piekę ok. 80 min (temp. 170oC).
Mleczne czekolady kruszę, dodaję masło, mleko, podgrzewam, mieszam. Gorącą polewą oblewam sernik. Polewę z białej czekolady robię tak samo i zdobię nią jego wierzch.
120 min, porcja 320 kcal, koszt porcji 2,40 zł, przepis na 12–16 porcji.Źródło: Kobieta i życie