Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik stracciatella z musem morelowym to deser dosyć szybki i łatwy. Coś dla prawdziwych łasuchów. Kawałki czekolady są punktem obowiązkowym w tym przepisie. Wyczuwalne i bardzo pyszne. Kwaskowy mus morelowy w oparciu o dżem z prawdziwych moreli to prawdziwy rarytas w tym cieście. Nie ma co tu dłużej kryć jestem wielką fanką takich smacznych i czekoladowych deserów.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Sernik: Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Ciastka czekoladowe mielimy. Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i mieszamy. Wykładamy na spód tortownicy. Chłodzimy co najmniej dwie godziny. Sernik miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurt naturalny. Krótko miksujemy. Do masy dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. 60 g żelatyny rozpuszczamy w 50 ml zimnej wody. Zastygłą żelatynę lekko podgrzewamy. Dodajemy do masy serowej. Mieszamy. Masę serową wylewamy na ciastka. Chłodzimy trzy godziny. Mus morelowy: Dżem morelowy podgrzewamy. Studzimy. Miksujemy. Przecieramy. Do masy morelowej dodajemy 50 ml wody. Całość zagotowujemy. Dodajemy 60 g żelatyny. Mieszamy do momentu rozpuszczenia. Studzimy. Gdy mus morelowy zacznie tężeć wylewamy go na schłodzony ser. Całość chłodzimy najlepiej przez całą noc, minimum dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!