Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mój ulubiony sernik, który zawsze się udaje. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczny, na jednym kawałku się nie skończy.
tortownica, mikser, łyżka drewniana, miska, garnuszek,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 44
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 44
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Ser przełożyć do większej miski, zmiksować z żółtkami, cukrem , cukrem waniliowym , roztopionym ale nie gorącym masłem , kisielem cytrynowym oraz ze startą skórką z cytryny. Na koniec do masy dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Piec w średnio gorącym piekarniku około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Przygotowanie masy serowej.
Sernik gotowy do podania.