Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszkę pracochłonny ale warto wypróbować
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Upiec biszkopty, przepisu nie podaję bo kazdy posiada swój sprawdzony przepis. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z budyniem i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko wymieszać, upiec w tej samej blaszce, co biszkopty. Piec około 40min. w temp.180"
Masa budyniowa: Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Masa owocowa: Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozprażyć na ogniu dodając cukier. Na koniec dodać galaretki wymieszane w 2 szklankach przegotowanej wody. Dokładnie wymieszać, przestudzić
Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny, połowa masy budyniowej , wkładka serowa, druga połowa masy budyniowej, tężejąca galaretka, biszkopt jasny.