Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kaloryczny, ale smaczny torcik z dodatkiem sera ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12719
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12719
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. Przelać do sera, następnie dodać ubitą z cukrem pudrem śmietankę i żelatynę (najpierw namoczoną, a następnie rozpuszczaną w kąpieli wodnej). Całość delikatnie wymieszać i przelać do okrągłej formy (ja wysmarowałam ją tłuszczem i całą wyłożyłam papierem do pieczenia). Masę wyrównać i schować do lodówki.Analogicznie postąpić z masą z czekolady mlecznej, którą przelewamy na masę z gorzkiej czekolady. chowamy do lodówki.
I na końcu masa z białej czekolady, którą przelewamy i ciasto chowamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
Następnie robimy polewę czekoladową (czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z masłem, na końcu dodajemy śmietankę). Gotową polewą polewamy ciasto i do lodówki. Wierzch posypujemy zmielonymi orzechami. Smacznego!