Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik polany musem z mango"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 2,10 zł.
Ciastka owsiane rozkruszamy w melakserze, dodajemy roztopione masło, mieszamy. Masą wykładamy dno tortownicy, dociskamy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Twaróg, serek mascarpone, jajka, cukier i budyń mieszamy, aż powstanie gładka, jednolita masa, którą dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy mak i likier migdałowy, mieszamy.
Na spodzie z ciastek układamy na przemian warstwy masy serowej i sera z makiem. Pieczemy ok. 45 minut w 160oC. Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami ok. 30 minut.
Mango odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Dżem gotujemy 5 minut, dodajemy mango, mieszamy i studzimy. Wyjęty z formy sernik polewamy owocowym musem.
Wartość odżywcza porcji 390 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 38 g.Źródło: Rewia